Routebeschrijving

Het Mooierplein ligt in het historische stadcentrum van Amersfoort direct nabij de hoofdwinkelstraat de Langestraat. Het Mooierplein is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Met de auto:

Parkeergarage Koestraat, aan de Grote Haag 2, is de dichtstbijzijnde garage. Actuele informatie treft u op de site van parkeerservice.nl. Kies als bestemming: parkeergarage Koestraat, Grote Haag 2 – 154, 3811 HJ Amersfoort. In de parkeergarage Koestraat neem je de uitgang 'Varkensmarkt'.

Met het openbaar vervoer:

Met het openbaar vervoer kun je vanaf NS-Station Amersfoort CS bus 4 of 7 pakken naar de Varkensmarkt. Lopend vanaf de bushalte aan de Varkensmarkt is het Mooierplein binnen twee minuten te bereiken. Vanaf Station Amersfoort CS kun je ook lopend naar het Mooierplein. Dit is een wandeling van ongeveer tien minuten. Actuele informatie over de bereikbaarheid van het Mooierplein per openbaar vervoer kunt u vinden op de website van de gemeente Amersfoort: www.amersfoort.nl.

Vanaf de varkensmarkt:

Vanaf de Varkensmarkt loop je de Langestraat in. Hier neem je de eerste straat rechts. Dit is de Scherbierstraat en tevens de ingang van het Mooierplein. Je kunt ook in de Langestraat de tweede straat rechts afslaan. Dan ben je op de Korte Gracht, een prachtig stukje Amersfoort. Na ongeveer 40 meter vind je aan je rechterhand de andere ingang van het Mooierplein.

Tot ziens op het Mooierplein!